BESTIL TILBUD
08-12410319

Tågresor


Ta längden och bredden av

Australien och få en stor upplevelse!

Tågresor i Australien

Att resa med tåg i Australien är ett unikt och annorlunda sätt att utforska landskapet på. Det vackra landskapet flyger förbi, de ofattbara avstånden blir plötsligt riktigt överkomliga och du träffar garanterat intressanta människor på vägen; allt detta bidrar till att göra din tågresa till mer än bara transport från A till B.

Att resa runt med tåg är förmodligen det mest bekväma sättet att uppleva Australien; och det är en helt fantastisk upplevelse!
Det finns massor av tågsträckningar i Australien, men det finns två som sticker ut från alla andra; Indian Pacific och The Ghan. Båda tågresorna sträcker sig från kust till kust – Indian Pacific från öst till väst, det vill säga från Indiska Oceanen till Stilla Havet som namnet antyder. TheGhan går från norr till söder och gemensamt för bägge linjerna är att de ärmycket minnesvärda sträckningar – inte minst på grund av de utmärkta faciliteterna och den mycket höga servicenivån ombord.
Förutom de två kända linjerna finns en mängd mindre tåglinjer som kan ta en från A till B, där upplevelsen inte är lika minnesvärd som The Ghan och Indian Pacific.

The Ghan

Sedan 1929 har The Ghan tagit resenärer på det ultimata äventyret genom hjärtat av Australien. Med The Ghan kan du utforska kontinentens enorma mängd landskap och vilda skönhet.
Utforska det tropiska Top End och det gamla Red Centre som bland annat omfattar Uluru/Ayers Rock och Kata Tjuta, ta dig tid att bekanta dig med den rika och fängslande historien, de färgstarka karaktärerna och detimponerande landskapet som utgör den legendariska australiska vildmarken. Undertiden åker man förbi vilt skilda landskap såsom frodiga vinområden, jordbruksmark, klarröd öken, och helt platta och öde slätter.
Njut av regionalt producerade råvaror, avkopplande boende, vänlig service och en trevlig social atmosfär ombord. Längs resan kan du njuta av en mängd fascinerande “hoppa av tåget utflykter” på ikoniska outback destinationer, inklusive Alice Springs och Katherine där The Ghanstannar till.
Resan från Adelaide till Darwin eller tvärtom tar 2 nätter, alltså tre dagar, med stopp i Alice Springs och Katherine – linjen är 2979 kilometer! Det finns tre olika nivåer av service ombord på the Ghan; Platinum Service, Gold Service och Red Service – alla med olika möjligheter och i olika prisklasser.

Indian Pacific

Då den transporterat folk mellan Indiska Oceanen och Stilla Havet i över 40 år är Indian Pacific verkligen en av världens stora tågresor. Uppkallad efter de två stora världshaven som avslutar resan och symboliserad av den magnifika kilstjärtörnen som så ofta svävar ovanför tåget när det mäktiga Indian Pacific korsar 4352 kilometer (2698 miles) mellan Perth och Sydney.
Mer än tre miljoner gäster har redan avnjutit denna episka resa som sträcker sig över hela kontinenten och hela sträckan tar totalt tre dagar och tre nätter. Med start i Perth kryper tåget genom det natursköna Avon Valley och in i västra Australiens expansiva vetebälte innan det sent på kvällen anländer till det första stoppet i staden Kalgoorlie.
indian-pacific-tåg-resor
Efter detta beger vi oss genom Nullabor öknen, övergivna guldgruvstäder, och mycket mer innan man anländer till Adelaide. När man anländer till Adelaide efter lite tid kan man välja att avbryta resan ett par dagar för att uppleva denna pittoreska stad eller fortsätta direkt till Broken Hill med sina otaliga berättelser om vunnen och förlorad rikedom. Härifrån kommer du att resa genom några av Australiens mest produktiva jordbruksområden och in i den torra outbacken som solen steker.

Nästa morgon avslutas din resa när du åker genom de spektakulära Blue Mountains innan du anländer till den fantastiska staden Sydney. Naturligtvis kan du också göra denna resa från Sydney till Perth – det är lika minnesvärd.
Oavsett om din slutdestination på Indian Pacific är västerut till Perth eller österut till Sydney har du många möjligheter att lämna tåget och ta in några av landets höjdpunkter. Med så många underbara sevärdheter att njuta av är det inte bara en av de längsta tågresorna i världen utan också en av de mest minnesvärda. Resan från Sydney till Perth eller tvärtom tar 3 nätter och 3 dagar med stopp i Broken Hill, Adelaide, Cook och Kalgoorlie – linjen är 4352 kilometer! Det finns tre olika nivåer av service ombord på Indian Pacific; Platinum Service, Gold Service och Red Service – alla med olika möjligheter och i olika prisklasser.

The Overland

The Overland passerar genom klassiska australiska lantstäder inklusive Murray Bridge, Bordertown, Nhill, Dimboola, Horsham, Ararat och Geelong. Oavsett vilken riktning du rör dig i är resan en fantastisk möjlighet att koppla av i utsökt komfort, mingla med andra gäster och glädja sig åt det ständigt föränderliga landskapet längs vägen.
Sammanlänkning med The Ghan och Indian Pacific kan göras från Adelaide, vilket betyder att The Overland är din inkörsport till en spännande australisk järnvägsupplevelse.
Resan från Melbourne till Adelaide eller tvärtom tar 1 dag och är non-stop – linjen är 828 kilometer! Det finns två olika nivåer av service ombord på The Overland; Red Service och Red Premium Service båda med olika möjligheter och i olika prisklasser.

The Sunlander

Komfort, flexibilitet och en trevlig social atmosfär har gjort “The Sunlander” till en av Australiens stora tågresor och en stor favorit bland resenärer mellan Brisbane och Cairns i The Tropical North. Med sina två-klass-resor riktar “The Sunlander” sig till alla resenärer från den mycket kräsna till den prismedvetne.
Queenslander Class är en premium, all inclusive klass som erbjuder komfort, våningssängsboende; gastronomi i en exklusiv restaurangvagn. Queenslander Class erbjuder en upplevelse som är mer än bara en tågresa, det är en förstahandsinblick i delstatens kultur, landskap och kokkonst mot en bakgrund av utmärkta restauranger, förstklassigt boende och exceptionell service ombord.
“The Sunlander” erbjuder också standardiserade singel, dubbel och trippel sängar och säten, alla med tillgång till god mat och uppfriskande drycker.
Tåget tar 31 timmar från start till mål och passerar 1681 kilometer mellan Brisbane och Cairns. Här finns gott om möjligheter att uppleva Queenslands pittoreska kustlinje.
Det finns också goda möjligheter att kombinera en tågresa med en kör-själv-semester med bil eller husbil för att få ut mesta möjliga av din resa till Australien!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.