Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 552

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 553

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 555

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 570

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 573

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Resetype - Kör-själv-semester i Australien - AustraliaTours
BESTIL TILBUD
08-12410319

Kör-själv-semester


Australien är det ultimata landet

att ta vid en road trip semester!

Kör-själv-semester i Australien

Det finns många sätt att uppleva Australien; om du gillar att göra saker i din egen takt kan en kör-själv-semester i Australien klart rekommenderas!

AustraliaTours är experter på att skräddarsy kör-själv-semestrar i hela Australien och våra resekonsulter har god erfarenhet av detta. Får du oss som researrangör, vet du att allt är under kontroll! Vi skräddarsyr alla våra resor eftersom vi vet att alla har olika önskemål, behov, och inte minst budget – vi tar förbehåll för detta. Beställ ditt erbjudande idag och vi sätter samman ett kvalificerat erbjudande till dig inom 48 timmar!
Oavsett vad du är intresserad av så finns drömsemestern i Australien. Landet erbjuder några av världens mest fantastiska landskap, världsberömda städer såsom Sydney, pittoreska sandstränder och många turistattraktioner i världsklass. Dessutom hittar du en enastående befolkning – mycket vänliga, gästfria och inte minst välkomnande människor; och så har de ju en lustig dialekt. Allt detta och mycket mer, förbinds av tusentals kilometer landsväg som gör din kör-själv-semester i Australien möjlig!

Hyrbil i Australien

Det är smart att uppleva Australien med bil och funderar du på att ta en tur med bil själv får du friheten att improvisera på vägen och se saker som du annars kanske skulle missa. Vill du uppleva de mer avlägsna områdena rekommenderar AustraliaTours att du bokar en fyrhjulsdriven SUV.
Vägskyltar, trafikregler och allmän körning är lätt att förstå, dock finns det vissa områden som gör det lite annorlunda att sitta bakom ratten i Australien. Australien har bland annat vänstertrafik, men man vänjer sig förvånansvärt snabbt till att köra på vänster sida. Det är inget problem så länge du följer trafiken, och därför måste man vara extra försiktig när man kör ut från en parkeringsplats, bensinstation, mataffär eller liknande.

Sydney i New South Wales

Om du bara vill bo i Sydney är det inte fördelaktigt att hyra en bil. Det finns dock fantastiska upplevelser i det omgivande området, som gör det idealt att hyra en bil i Sydney och rulla ut i naturen. Inom några dagar får du, med utgångspunkt i Sydney, många olika upplevelser i delstaten New South Wales. Naturupplevelser finns i överflöd i Blue Mountains National Park med unika klippformationer och vackra vattenfall. I Hunter Valley får du vin-upplevelser av högsta klass och kör-själv-semestern kan också passera Port Stephens norr om Sydney vid Stilla havet där du bland annat kan du möta delfiner.
Det finns också goda möjligheter att köra från Sydney till Brisbane, där man följer de vackra vyerna över Stilla havet.

Brisbane och Cairns – kuststräckan

En spännande kör-själv-turgår längs Australiens underbara östkust från Brisbane till Cairns. Här passerar man vackra gyllene kuststräckor; bland annat Gold Coast och Sunshine Coast. Upptäck också de imponerande stränderna i Noosa och Hervey Bay, ta en utflykt till de gudomliga öarna Fraser och Whitsundays och se det unika djurlivet – kängurur, koalor och exotiska fåglar. När du kör längs östkustenkör du parallellt med Stora Barriärrevet. Det kommer att finnas stora möjligheter att snorkla och se vackra färgglada fiskar, dyka med delfiner, hajar och mycket mer. En resa som inkluderar de bästa upplevelserna på östkusten.

Adelaide

Upptäck South Australia på en kör-själv-semester med utgångspunkt i staden Adelaide och kör bland annat till Flinders Ranges. Här är det “känguru-garanti” och det finns väldigt stora chanser att uppleva det australiska djurlivet på nära håll. Det är också här du kan uppleva den stora naturliga amfiteatern, Wilpena Pound. Kör-själv-turen kan också gå till vinregionerna BarossaValley och Clare Valley, som är kända för att producera exceptionella viner.

Great Ocean Road

En kör-själv-semester längs Australiens absolut vackraste kustväg “Great Ocean Road“. Under resan kommer du bland annat att se de berömda klippformationerna “De tolv apostlarna” och uppleva ett charmerande och välkomnande Australien i de små pittoreska städerna längs kusten. Kör-själv-semestern på Great Ocean Road går också genom den historiska staden Ballarat och ger möjlighet att uppleva vinområdet McLaren Vale, där det produceras viner av Shiraz-druvor och Cabernet Sauvignon av högsta kvalitet.

Melbourne

Från storstaden Melbourne finns stora möjligheter att ta på en kör-själv-semester. Staden är belägen i den sydöstra delen av Australien och här finns många av Australiens mest spännande resmål samlade. Ta exempelvis en kör-själv-semester mellan Melbourne och Sydney. Sträckan passerar bland annat genom huvudstaden Canberra, Snowy Mountains med Australiens högsta berg och Phillip Island, där man kan uppleva den unika och roliga “pingvinparaden”.

Darwin

Darwin är den nordligaste huvudstaden och ligger i ett tropiskt klimat! Detta betyder också att man här kan få några riktigt roliga och underbara resor. I “The Top End” finns många fantastiska nationalparker, bland annat Kakadu, Litchfield och Nitmiluk/Katherine National Park. I alla dessa parker finns ett unikt och tropiskt djurliv med krokodiler, ödlor och många fågelarter, som är en fröjd för ögat. Upptäck termitstackar i Litchfield, saltvattenskrokodiler och gamla aboriginska klippmålningar; och Katherine Gorge med 70 meter höga bergväggar. Det kan vara en god idé att hyra en fyrhjulsdriven SUV i norr, eftersom man ibland kan komma ut i svår terräng.

Perth

Perth ligger i sydvästra Australien i delstaten Western Australia. Naturligtvis finns det möjlighet för en kör-själv-semester från Perth, medan själva staden inte kräver en bil. Som utgångspunkt kan man antingen åka söderut eller norrut från Perth. Området i söder erbjuder mycket varierande natur och området är det mest tätbefolkade i hela delstaten.
Det innebär att det finns mycket att uppleva under en kör-själv-semester; bland annat vinregionen Margaret River och en myriad av vackra städer och nationalparker. Några av de mest intressanta sevärdheterna är Warren National Park och The Gloucester Tree; samtBonarup Karri Forest och Valleyof the Giants.
Norrut från Perth kör man upp längs Australiens västra kust där stränderna är riktigt vackra. Resan kan till exempel gå upp till den berömda Monkey Mia, Shark Bay, där man är garanterad att se delfiner. På resan mellan Perth och Monkey Mia kommer du bland annat att se de vackra klippformationerna “The Pinnacles” i Nambung National Park. Det är en riktigt vacker tur och kustlinjen här på västkusten är verkligen härlig.
Alla de överstående rutterna är bara exempel på vad som kan upplevas i Australien. Alla förslag kan varieras, anpassas, förkortas eller förlängas efter dina individuella önskemål. Vi känner till alla små pärlor och trevliga platser så kontakta oss för att få veta mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.