Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 552

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 553

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 555

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 570

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 573

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Resetype - Husbil - AustraliaTours
BESTIL TILBUD
08-12410319

Husbil


Kom nära den unika karaktären av

en husbil och bestäm takten själv!

Husbil I Australien

Med de vackraste nationalparkerna och varierande natur, de imponerande storstäderna och ett land packat med upplevelser, attraktioner och underhållning för hela familjen är det lätt att förstå varför Australien varje år lockar stora mängder svenska turister.

Ett av de mest populära sätten att uppleva Australien är en kör-själv-semester i husbil, även kallad motorhome eller RV (RecreationalVehicle). På det sättet kan du uppleva många av de spännande destinationerna och utflyktsmålen i sin egen takt. Australien är fullt av vackra campingplatser, öppna slätter och platt landskap, och det är därför enkelt att planera en rutt, som inkluderar lite av varje.

Frihet på fyra hjul

Om du väljer att resa med husbil slipper du packa ihop dina saker på morgonen när du ska ut. En husbil är i själva verket på många sätt som att ha en egen liten lägenhet på hjul. Semester i en husbil eller motorhomei Australien är synonymt med total frihet på fyra hjul. Samtidigt är det lätt och bekvämt att resa på det här sättet; både med och utan barn. Det enda du måste vänja dig vid är en ny utsikt varje gång du flyttar runt i det fantastiska australiska landskapet!
Det är också en bekväm och ekonomisk fördel att kunna förvara mat, eftersom praktiskt taget alla husvagnar är utrustade med kylskåp och ibland frys. Dessutom är det möjligt att laga mat på spisen eller i ugnen om du inte har lust att grilla, vilket australiensarna är mycket bra på.

Upplevelser finns det i överflöd

Kanske är det utsikt över Stilla Havet eller att nyfikna kängurur flockas runt husbilen vid ett stopp djupt in i en av Australiens många nationalparker. Möjligheter för camping finns i överflöd, då det finns gott om campingplatser, oavsett om resan går längs den populära kustlinjen på östkusten, till outbacken i den röda öknen nära Alice Springs eller via Western Australia, där pionjärandan fortfarande lever i Australiens största och minst befolkade delstat.
Man kan lätt hyra husbil i de större städerna, men vi rekommenderar att du tar dig en liten bit härifrån. De stora, autentiska och mest unika upplevelserna ligger utanför städerna.
Stora platta slätter och den röda outbacken innehåller det ikoniska och spännande australiska djurliv som man har hört så mycket om; fåglar i alla färger och nyanser, hoppande och dansande kängurur, vallabys, dingos, fladdermöss och oräkneliga näbbdjur, däggdjur och pungdjur.

Vänligt och välkomnande folk

Australiensare är alltid öppna och gästvänliga, och många av invånarna reser faktiskt som turister i sitt eget land samtidigt som du är på besök. Därför blir resans bästa upplevelser ofta planlagda och diskuterade under småpratet runt grillen på campingplatsen. “Aussies”, som de kallas, känner nämligen Australien mycket bättre än de flesta guideböcker, så det är bara att suga åt sig av deras berättelser och erfarenheter. Så länge du känner till deras “G’day mate” som betyder goddag, kan du alltid lära dig andra slanguttryckoch fraser från det australisk-engelska språket; som kan vara lite förvirrande om man inte vet vad saker betyder. Men fatta mot – du lär dig det snabbt!

Det ska planläggas hemifrån

Australien är ett av världens största länder ochutgör en hel kontinent. Det innebär också att körsträckorna i Australien är minst sagt enorma. Exempelvis är det från östkusten till västkusten 3983 kilometer, medan norr till söder sträcker sig över 3138 kilometer (inklusive Tasmanien). Australien har en total kuststräcka på över 36.000 kilometer; vilket måste sägas vara långt!
Därför är det oerhört viktigt att lägga upp en rimlig rutt hemifrån med tid för pauser och tillägg; för det ska det ju också finnas utrymme för –man är ju trots allt på semester. Glädjen och nyttan av en husbil är just att man kan lägga till/ta bort dagar från en plats till en annan om du känner för det. I grund och botten finns det ingen fast tidsplan som ska följas och därför är det fritt fram om man vill se något en eller två gånger, eller inte alls.
Tyvärr är det så att man inte har obegränsat med tid till semester (perfekt för de som har det) och man måste därför begränsa signågot. Australien kan inte ses på 3-4 veckor. Man kan få många oförglömliga upplevelser och stilla sin reselystnad för en lång tid framöver, men det hela kan helt enkelt inte upplevas. Om man reser i husbil och gärna skulle vilja se både norr och väster eller söder och öster rekommenderar vi att kombinera husbilssemestern med inrikesflyg, vilket sparar mycket tid.

Glöm hotellrummet och njut av närvaron med familjen

Semester husbil är den perfekta lösningen för familjer som gärna vill ha möjligheten att vara närmare varandra än vad de är på en daglig basis. De flesta av oss upplever hektiska vardagar där det inte finns den tid för barnen, som man skulle vilja ha. Åker man på en husbilssemester kan familjesammanhållningen och kvalitetstiden avnjutas till fullo!
De flesta barn kommer också att älska att resa med husbil istället för att bo på hotell. Få hotell prioriterar barns lek och skoj, och kanske högljudda nöjen. De begränsningarna finns inte när man bor i naturen – här kan barnen leka fritt och det finns alltid gott om aktiviteter att göra på en campingplats.
De flesta barn spenderar idag många timmar framför datorn eller TV-skärmen. På en husbilsresa i Australien blir barn aktiverade genom social interaktion och fysisk aktivitet i den friska luften i några av världens bästa, säkraste och friaste omgivningar.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.