BESTIL TILBUD
08-12410319

Australiens pärlor


Upplev Australiens fantastiska

nationalparker & tropiska stränder!

Australiens pärlor!

Om du drömmer om att få uppleva Australiens fantastiska nationalparker, vackra städer och tropiska stränder är detta en resa för dig.
På denna 18-dagarsresa finns upplevelser med något för alla smaker. Resan inleds med en tur genom regnskogen i landets norra del och därefter fortsätter resan söderut där naturen verkligen står i fokus. Sist men inte minst får du tid till några avslappnande dagar på stranden där du kan njuta av fantastiska sandstränder och djurupplevelser som bara kan upplevas i Australien.

Prisöversikt
 • Från 35.600,- pr. person
Dagsprogram/rutt
DAG 1: DARWIN

darwinNu börjar äventyret! Resan inleds med en övernattning i Darwin där du kan slappna av och återhämta dig efter den långa flygresan. Njut av den australiensiska solen och bli redo för alla de upplevelser som väntar. Vädret är oftast bra då temperaturen som regel ligger över 25 grader. Det varma klimatet gör därför staden till en populär destination. Darwin är inte lika stor som Sydney eller Melbourne, därför kan man utan problem bo lite utanför staden då det fortfarande är nära till centrum. Om du önskar att bo i centrum, på stranden eller vid hamnen är helt upp till dig.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 2: LITCHFIELD & KAKADU

litchfield national parkUpplev den råa skönheten i den australiensiska outbacken på en tre dagar lång campingsafari till Litchfield National Park och Kakadu National Park, som bl.a. bjuder på höga vattenfall, aboriginska klippmålningar och naturliga pooler. Efter en övernattning i Darwin blir du upphämtad på hotellet och inleder med en dagstur till Litchfield National Park. Här får du uppleva vackra vattenfall, och det finns även möjlighet att gå tillsammans med en guide som berättar om området. På turen kan du njuta av en härlig lunch som också är inkluderad. I slutet på dagen checkar du in i ditt komfortabla och permanenta tält i Cooinda i Kakadu National Park där du spenderar natten.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 3: YELLOW WATERS

kakadu national parkDagen inleds med en god frukost på campingplatsen innan det är dags för dagens äventyr. Efter frukosten åker du på den prisvinnande Yellow Water Cruise. Här seglar du längs floderna och med lite tur kan du få syn på en krokodil som lurar under vattenytan eller andra vilda djur. Under båtturen kan du lära dig om aboriginerna och deras historia. Hela dagen spenderas med att njuta av det ena naturfenomenet efter det andra, och i slutet på dagen får du möjlighet att se hur solen sakta går ned över Kakadu National Park. Efter en lång dag ute i naturen återvänder du till den privata campingen inne i parken.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 4: TWIN & JIM JIM

kakadu national parkIdag väntar två dolda pärlor inne i Kakadu. Du ger dig av tidigt från campingplatsen för att uppleva vattenfallen Twin Falls och Jim Jim Falls. Under första delen av sträckan blir du transporterad i bil/buss för att därefter med båt åka ut till de vackra vattenfallen. Du har hela dagen till att njuta av de enorma vattenmassorna som kastar sig ned mot marken från de höga klipporna. Spendera kvällen omgiven av naturen för att därefter transporteras tillbaka till hotellet i Darwin där du bor den kommande natten.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 5: AVSLAPPNING I DARWIN

darwinDitt australiensiska äventyr har bara börjat. Efter tre dagar ute i vildmarken har du nu en dag till att gå igenom kamerarullen och utforska Darwin. Staden har mycket att bjuda på och du kan t.ex. besöka Doctors Gully som är en fristad för havets alla fiskar. De har med tiden vant sig till människor och ibland äter de direkt ur din hand. Det finns även flera spännande museer, så som Defence of Darwin där du får en inblick i vad som hände i Darwin under kriget. Vi kan även rekommendera ett besök på en av stadens natt- och matmarknader.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 5-8: ALICE SPRINGS

Alice SpringsNu fortsätter resan vidare söderut då du flyger till Alice Springs som ligger i hjärtat av Australien. Du befinner dig mitt ute i outbacken där de kommande tre dagarna ska spenderas. Nu skiftar klimatet från tropisk grönska till torra ökenlandskap. Staden är en perfekt utgångspunkt för en spännande tur till den världsberömda klippformationen Ayers Rock som ligger mitt ute i det öppna landskapet. Här kan du njuta av den vackra, röda färg som stenen får när solen sakta går ned i horisonten. Även soluppgången är en väldigt vacker syn. De resterande dagarna kan du använda till att utforska Alice Springs, där du t.ex. kan uppleva aboriginsk konst på ett av stadens museer.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 8-10: CAIRNS

Daintree National ParkHärefter går resan vidare till Cairns som ligger i Australiens nordöstra hörn. Efter ca. 2 timmar med direktflyg inleds din kör-själv-semester. Ta en dag på stranden eller åk ut med båt och upplev det storslagna korallrevet Great Barrier Reef. Vill du uppleva en annan slags natur kan du åka in till världens äldsta regnskog Daintree National Park. Här kan du följa med på en båttur med aboriginsk guide som berättar om området. Om du håller utkik kan du med lite tur få syn på en saltvattenkrokodil som lurar under vattenytan. Bergsbyn Kuranda som ligger 30 minuter från Cairns är också väl värd ett besök. Här kan du med linbana få en fantastisk utsikt över det frodiga landskapet.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 10-11: TOWNSVILLE

Great Barrier ReefResan fortsätter vidare söderut mot Townsville där du spenderar den kommande natten. Vi kan varmt rekommendera att du gör ett besök på den vackra ön Magnetic Island. Ön har en fredad naturpark som är hem för vilda kängurur, wallabies och stora havssköldpaddor. Om du vill uppleva livet under havsytan avgår dykutflykter till vraket SS Yongala på den södra sidan. Vraket har under sina år på havsbotten täckts av vackra koraller. Vill du hellre slappna av på stranden med en kall dryck i handen finns det goda möjligheter till det på en av öns paradisstränder.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 11-13: AIRLIE BEACH

Whitsundays IslandsIdag går resan vidare mot Airlie Beach som ligger vackert längs kusten. Härifrån går många olika turer till ö-paradiset Whitsunday Islands där bl.a. världsberömda Whitehaven Beach finns. Stranden består av otroligt finkornig, kritvit sand som möts av det turkosblå havet. På turer hit kan man även uppleva Great Barrier Reef genom att snorkla eller dyka. Hamilton Island är Whitsundays största ö och är en bilfri paradisö med möjlighet till snorkling, dykning och avslappning på stranden. Eftersom ön är bilfri parkerar du bilen vid färjeterminalen, men det finns bussar på ön som du gratis kan använda för att ta dig runt.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

Dag 13-14: ROCKHAMPTON

AboriginalsDet har blivit dags för dig att uppleva den moderna cowboy-staden Rockhampton. Staden skiljer sig från de andra platserna du besöker då den ligger längre in i landet och inte helt ute vid kusten. Är du sugen på att sätta tänderna i australiensiskt kvalitetskött är detta rätt plats. Här går ca. 2,5 miljoner boskap inom en radie på 250 kilometer. När du har ätit en god måltid kan du besöka byggnader från 1800-talet och höra historier om guldgrävartiden. Gör ett besök på Dreamtime Cultural Centre som ger dig en lärorik introduktion till aboriginernas kultur och historia.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

Dag 14-16: FRASER ISLAND

Fraser IslandNu väntar ett besök på världens största sandö, Fraser Island. Här kör ni med en 4WD på stränder och sandvägar omgivna av regnskog. Ön bjuder även på flera fantastiskt vackra sjöar, så som Lake Wabby som med sitt gröna vatten och helt omgiven av höga sanddynor är perfekt för ett svalkande dopp. Lake McKenzie bjuder på en kritvit strand och kristallklart vatten. Även här kan du simma ut i sjön och njuta av den vackra synen av frodig skog som omger sjön. Önskar man att ta ett dopp i havet är det Champagne Pools du ska besöka. Havets vågor kastar sig in över klipporna som skapar en naturlig pool där du kan ta ett avslappande dopp. Ön är även hem för en rad olika djur, bl.a. Dingon som är en australiensisk vildhund. Om ni kommer upp på en av öns utkikspunkter, som t.ex. Indian Head, kan du med lite tur se hajar och rockor som glider fram under havsytan. En tur till Fraser Island är verkligen ett minne för livet!

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

Dag 16-18: BRISBANE

Brisbane cityResan börjar lida mot sitt slut, men än är den inte över. Du har två övernattningar i Australiens tredje största stad Brisbane – och staden är full av sevärdheter. Vill du känna storstadspulsen bjuder staden på bra shopping i form av t.ex. Queen Street Mall, restauranger där du kan njuta av det fantastiskt goda australiensiska köket eller gå en promenad genom den botaniska trädgården. Vill du njuta av solen på stranden en sista gång innan resan går hemåt kan du t.ex. besöka den konstgjorda lagunen Streets Beach som ligger mitt i centrala Brisbane. Vill du se mer av Australiens unika djurliv kan vi rekommendera ett besök på Lone Pine Koala Sanctuary. Här kan du se emuer, kängurur, wombats och många andra djur. Här kan du bl.a. mata kängurur – eller varför inte ta en bild med en söt koala i famnen.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

Download forslaget 

GODT AT VIDE

 • Stater: Californien, Arizona, Utah & Nevada
 • Nationalparker: Grand Canyon, Death Valley & Yosemite
 • Top Oplevelser: Alcatraz, Big Surf, The Strip & Golden Gate Bridge

BESTÄLL OFFERT

PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
BEMÄRKNINGAR

VÄDER I LOS ANGELES

OPLEVELSER PÅ REJSEN

Se aktivitetsliste Download forslaget 

Californien og de nærliggende stater byder på mange oplevelser i forskellige kategorier. Se her en liste over de mest populære, eller download vores aktivitetsliste for at tilkøbe de enkelte aktiviteter/oplevelser. Se her oversigten over alle oplevelserne:

 • Hop on – hop off bustur inkl. Alcatraz
 • Aquarium of the bay
 • San Francisco Gocar Tour
 • Monterey Bay Aquarium
 • Movie Stars’ Homes-tur
 • Seaworld
 • 25 minutters helikoptertur
 • Grand Canyon West Rim helicopter tour
 • Eiffel Tower experience at the Paris Las Vegas
 • Hoover Dam tour fra Las Vegas
 • Self-guided bike tour
 • San Francisco dungeon
 • Napa and Sonoma wine country tour
 • Monterey whale watching cruise
 • Disneyland
 • San Diego Zoo
 • Cirque de Soleil: “O”
 • Grand Canyon heli tour with west picnic
 • The mob museum
 • San Francisco citypass
 • Golden gate bay cruise
 • Yosemite National Park day trip
 • Universal Studios
 • Venice beach private surf lesson
 • USS Midway museum
 • Andre Cirque de Soleil shows
 • Ultimate Grand Canyon 4-in-1 Heli tour
 • The High Roller at the LinQ

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /var/www/australiatours.se/public_html/wp-content/plugins/js_composer_theme/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 175

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

PRISOVERSIGT PÅ REJSEFORSLAG

Download forslaget 

SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
Vår21 dagar14.030 SEK
Sommar21 dagar20.250 SEK
Höst21 dagar20.250 SEK
Vinter21 dagar13.940 SEK
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.